Ring Oss: +47 22 04 55 15
Hjem/ Blogger/ Utviklingen av utholdenhet/

Utviklingen av utholdenhet

Utviklingen av utholdenhet

De fleste utrente mennesker i Norge, i begynnelsen av hans idrettsprestasjoner møtt med utbruddet av trøtthet. Eller et annet eksempel - du ser bussen kjører opp og hodestups rush til en stopp. Men etter et par sekunder, tempoet begynner å avta. Kroppen er ikke vant til stress begynner å overarbeid og kjører hastigheten begynner å falle. I slike øyeblikk, er du tenker på hvordan det ville være super å ha god utholdenhet og ikke kveles etter å ha kjørt i 100 meter. Hardy person kan bestemmes på en gang - utviklet muskulatur, nøyaktighet og presisjon i bevegelser, holdning, etc.

Bestemmelse av utholdenhet og dets typer


I begynnelsen bør likevel vite hva utholdenhet. Det finnes ulike definisjoner av dette begrepet, men sport samfunnet på siden av definisjonen, som ga fysiolog V. Farfel. Utholdenhet - evnen til en person til å motstå de fremrykkende tretthet. En ganske komplett og konsis definisjon. Til dags dato er det mange forskjellige metoder og programmer for å bedre utholdenhet, men utvikling og forbedring av kvaliteten av saken er langt fra rask. 

Endurance manifesterer seg i to hovedformer:

 • Varigheten av operasjonen på samme effektnivå til de første tegn på tretthet
 • Hastighet på forekomsten av tretthet

I tillegg kan du likevel bemerkes at utholdenhet tillater kroppen å komme seg raskere etter trening.

Under utholdenhetstrening er uthevet i røde blodceller. De bidrar til et øket forbruk av oksygen i organer. På denne måten vi forbedre lungekapasiteten, forbedrer pustemuskulaturen og generelt hele anaerobe prosesser i kroppen.

Siden deres trening, er det nødvendig å sette den eksakte problemløsning som du vil utvikle og vedlikeholde helsen til kroppen din. De er løst i løpet av spesielle og generell fysisk trening. Derfor er utholdenhet videre delt inn i:

 • Special - en bestemt type aktivitet. Dette utholdenhet er mer egnet for idrettsutøvere. Utvikling av denne typen grunnloven utføres ved å utføre en bestemt oppgave. For eksempel, spesielt utholdenhet i boksing, utviklet gjennom langsiktig arbeid på posen.
 • Generelt (eller aerobt) - for kontinuerlig drift av moderat intensitet, med deltakelse av en stor gruppe av muskler. Som du kanskje skjønner i denne type utholdenhet, blir energi tatt "ut av løse luften" Slike energi kan genereres på opplæring av hjerte- eller luftveissystemer. I tillegg er den generelle utholdenhet en integrert del av den omfattende utviklingen av hver person som Det er en slags base for spesiell utholdenhet.

Å bygge utholdenhet fagfolk anbefaler å prøve å følge noen enkle regler som vil forbedre effektiviteten av treningen:

 • En enkel implementering teknikk
 • Muligheten for en langvarig trening kompleks
 • Den aktive arbeid av flertallet av muskelgrupper
 • Økt aktivitet av systemer som begrenser den tid utholdenhet.

I dag finnes det ulike metoder for utvikling av utholdenhet, bygget på fem prinsipper

 • repetisjon
 • varighet
 • intensitet
 • utvinning
 • remediation

Utvikling av generell utholdenhet i Norge


For å begynne å utvikle generelle utholdenhet er bedre å holde seg til en jevn hastighet på trening først. Kombinasjonen av de forskjellige komponenter av trening bør være slik at de mest egnede klasser induserte respons i organismen og maksimal utholdenhet vekst. Men denne begynnelsen er egnet for folk som allerede er litt kjent med fysisk anstrengelse. Og hva med de som aldri har deltatt i idrett, og bestemte seg for seg selv for å åpne denne verden? Så folk bør bedre å melde deg på en klubb for rehabilitering eller fitness. Kroppen gradvis inn i smak og så er det, vil det være mulig å prøve å gjøre øvelsene for utvikling.

Hvis du endrer intensiteten av øvelsene og deres utførelse, antall repetisjoner, arten av velvære, kan du plukke opp en last av betydning for utholdenhet, og dermed diversifisere sin ukentlige trening. Hovedprinsippet i trening - gradvis. Som deres vekst og utvikling, kan du øke belastningen. Ikke umiddelbart anta gipernagruzki, som slike handlinger du vil oppnå noe, og kan bare skade deg selv. Mer avanserte folk kan gjøre øvelsene med et taktskifte. For eksempel, som kjører 200 meter med en gjennomsnittlig hastighet, gjør vi en kort og skarp akselerasjon på 30-50 meter, og deretter igjen til 200 meter med en gjennomsnittlig hastighet på 100 meter, og med den størst mulige.

For å regne ut et effektivt program for utvikling av utholdenhet er nødvendig å bruke en rekke forskjellige øvelser. Her er noen av dem:

 • 1 forskjellige variasjoner og vekslinger kjører (som kjører på en liten avstand, middels avstand og akselerasjoner, etc., så vel som løper med liten vekting, shuttle run).
 • 2 utendørs spill - fotball, basketball, volleyball, tennis og andre
 • 3 varianter av knebøy og pull-ups
 • 4 sykling
 • 5 svømming og ski
 • 6 øvelser Mab Bounce

Og husk. Ikke nøl med å drepe sin latskap og svakhet, spesielt om morgenen. Sport - er et utmerket verktøy for å utvikle seg selv og selvtillit.