Ring Oss: +47 22 04 55 15
Somatrope

Somatrope

Somatrope

Varenummer:166
Tilgjengelighet:På lager
Pakke: 15 I. U. (pris per 1 IU)
Stoff: veksthormon
  • 225,00€

Produktbeskrivelse for Norge


Somatropa hormon (GH, vekst hormon) er et menneske som omfatter polipectido hundrede og nitti-on aminosyrer og med en molekylvekt på 21 500 dalton i nærheten.

Den fremre hypofysen inneholder fem til ti milligram GH, som syntetiseres og akkumulert i somatotrophs. GH produksjonen påvirkes både av alder og kjønn, og er anslått til å være 0,4 til 1,0 mg / dag i voksen mann, med høyere verdier hos ungdom og kvinner. GH-serumkonsentrasjoner variere i løpet av dagen, brukt 0,5 til 3,0 g / liter i den voksne mannlige, i henhold til produksjon, høyere hos ungdom og kvinner. GH metaboliseres i leveren og har en plasma liv mellom sytten og førtifem minutter.

Reguleringen av GH-sekresjon
 
I Norge funnet GH-sekresjon i hypofysen er pulserende og er regulert av en feedback-mekanisme hvor to hormoner, en av eksitatoriske handling, GH-frigivende hormon (GHRH), og den andre av inhiberende virkning er involvert, somatostatin (SRIF ). Svaret på hypofysen til GHRH påvirkes av mange faktorer og kan avta med alderen. GH utskilles i respons til en rekke fysiologiske og farmakologiske stimuli som virker på bestemte områder av hjernen gjennom trasé kontrollert av serotonerge nevroner, dopaminerge, adrenerge og kolinerge. Stimuli er integrert med hverandre og kan virke synergistisk eller konkurrerende, men til slutt alle er inkludert i den endelige felles bane bestående av GHRH og SRIF. Det er kjønnsforskjeller i GH sekretorisk kapasitet: disse er korrelert til nivåene av østrogen. I løpet av dagen små episoder av GH-sekresjon forekommer den største som finner sted mellom 60 og 90 minutter etter start av søvn, som svarer til fasen for dyp søvn (langsom-bølge EEG). Nocturnal GH-sekresjon kan økes i idrettsutøvere som følge av økt fysisk aktivitet. Den fysiske og psykiske belastninger kan øke utskillelsen av GH. Mens den eksakte mekanismen og dens kontrollsenter ikke er kjent med sikkerhet, kan det virke gjennom økt sentral catecholamine sekresjon. GH-sekresjon er stimulert av hypoglykemi og hemmet av hyperglykemi. Den insulintoleransetesten er ansett for å vurdere hypofyse funksjon og fører til økt GH i 85% av normale individer.

I Norge funnet Glukokortikoider stimulere GH ved fysiologiske konsentrasjoner, mens hyperkortisolisme hemmer respons på stimuli. Også aminosyrer (spesielt arginin) stimulere GH er effektive når det tas oralt eller intravenøst.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra