Ring Oss: +47 22 04 55 15
Hjem/ Blogger/ Bodybuilding Steroider/

Bodybuilding Steroider

Bodybuilding Steroider
Bruk av anabole-androgene steroider (AS) av utøverne å forbedre sine idrettslige prestasjoner har blitt rapportert siden 1950-tallet Androgen bruken har spredt seg til ulike grupper av utøvere, som bruker disse stoffene for ulike grunner. Den felles tråd mellom alle disse gruppene, imidlertid,er målet å øke muskulær kapasitet og idrettslige prestasjoner og å være vellykket (vinne). Androgen bruk av vektløfting for å forbedre styrke og dermed prestere bedre i et arrangement hvor det er en direkte sammenheng mellom styrke og suksess er kjent.

Kroppsbyggere, som er dømt på muskel størrelse, form, definisjon, og symmetri,også se en direkte sammenheng mellom bruk av androgener og suksess i sin aktivitet. Den snøfresere i friidrett (hammer, kulestøt, discus,og spydkast) er en annen gruppe som bruk av androgener er ofte rapportert. Styrke er en viktig faktor i evne til å projisere en hammer, skudd, discus, eller javelin lenger enn konkurrentene.I kollisjon idretter som fotball, der lean body mass og styrke så vel som evne til å effektivt reparere "kollisjon skade" er viktige faktorer i evnen til å lykkes, spillerne ville dra nytte av androgens for å maksimere sine gevinster i disse områdene. Dette er spesielt sant i det Divisjon i college og faglig nivå. På disse nivåene, det er den største berømmelse og økonomisk belønning; det er også flere konkurrenter for færre stillinger.

I tillegg til disse gruppene, der bruk av androgener har vært mistenkt og ganske godt dokumentert, og andre grupper bruker androgener å tillate hyppige høy intensitet arbeid. Gjennom disse øker i antall og intensitet på trening,ytelsen er forbedret. Disse inkluderer sprintere, mellom - og langdistanse løpere i sporet, og svømmere som ikke ønsker å få lean body mass og i hvem styrke er ikke så mye en faktor. Imidlertid, disse utøverne kan være mer vellykket hvis de kan opprettholde trening på høyere intensitet nivå, over en lengre periode, eller begge deler.

Fysiske utseende har oppnådd en viktig plass i dagens samfunn. Selvfølelse kan være direkte relatert til størrelse, form, og attraktivitet av ens kropp. For å overvinne genetiske begrensninger eller for å få fart på prosessen med å "bulking opp," mange personer som ikke er involvert i konkurranseutsatte friidrett har blitt brukere av androgener. Disse "se-gooders" ikke har en eneste konkurransedyktige hendelse eller endelig atletiske karriere som sitt mål,men tar sikte på å overvinne fysiske, psykiske, emosjonelle og sosiale begrensninger, spesielt lav selvtillit. Dette er de langsiktige problemene som blir kontrollert eller behandlet av fysisk condition med kjemiske ekstrautstyr; denne metoden ikke løser disse problemene, men forbindelser dem.

Fordelene som er ønsket av personer som bruker androgener derfor inkluderer:

  • endring av kroppssammensetning (økt muskelmasse, og redusert fett);
  • økning i styrke;
  • økning i utholdenhet;
  • fremskyndet restitusjon etter trening (evnen til å utføre hyppigere eller høyere intensitet trening);
  • forbedring av idrettslige prestasjoner.


Spørsmålet som må besvares er "Do androgener gi fordeler som er ønsket av disse personene som tar dem?" Det er to kilder til informasjon på dette spørsmålet. Den ene er den vitenskapelige litteraturen, både dyr og menneske studier; den andre er anekdotiske bevis gitt av utøvere og brukere. Det er viktig at forskere som baserer sin kunnskap på nøyaktige data. Vitenskapelig litteratur er ekstremt forvirrende og selvmotsigende.