Ring Oss: +47 22 04 55 15
Hjem/ Blogger/ Styrkeløft eller Bodybuilding?/

Styrkeløft eller Bodybuilding?

Styrkeløft eller Bodybuilding?

Hva du skal velge: styrkeløft eller kroppsbygging? Hva er forskjellen mellom de to idretter som gjør oss sterkere og vakrere? Les denne artikkelen, og bestemmer seg for å dine preferanser!

Hvilken sport å velge en ekte mann: styrkeløft eller kroppsbygging , styrke eller ønske om å få den perfekte utviklingen av harmonisk kropp? Begge disse trendene er rettet til å jobbe med vekter, styrkeløft, men i motsetning til bodybuilding, er hans mål å utvikle fysisk makt snarere enn ytre skjønnhet av kroppen. Powerlifters viktigere, hvor mye vekt den kan løfte og ikke hvor vakker hans  biceps .

Følgelig, på grunn av forskjeller i styrkeløft bodybuilding og ulike teknikker og prinsipper for bygging av treningsprogrammer. Powerlifters trene for å maksimere sin styrke i triathlon: knebøy, benkpress og markløft. Kroppsbyggere studere grundig alle muskler i kroppen, jevnt å øke størrelsen på hver enkelt muskelgruppe , og forsøk på å en - en balansert utvikling av kroppen.

Følgelig, på grunn av forskjeller i styrkeløft bodybuilding og ulike teknikker og prinsipper for bygging av treningsprogrammer. Powerlifters trene for å maksimere sin styrke i triathlon: knebøy, benkpress og markløft. Kroppsbyggere studere grundig alle muskler i kroppen, jevnt å øke størrelsen på den enkelte muskelgruppe, og forsøk på å en - en balansert utvikling av kroppen.

Men hva hvis du ønsker å se fysisk attraktiv , men samtidig forpliktet til utvikling av makt? Med andre ord, hvorfor styrkeløft og ikke bodybuilding?

Bodybuilding og Powerlifting: forskjeller og likheter

Styrkeløft og Bodybuilding er et svært nært knyttet til hverandre form for styrketrening. Det bør bemerkes at de første kroppsbyggere på 1940 og 1950-tallet fokusert på hvordan å øke styrken på den første oppoverbakke, og på utvikling av spesifikke muskelgrupper.

Men tilstedeværelsen av ulike typer makt i dag trenazherovv allment tilgjengelig betydelig skifte fokus fra ytelse oppgraderinger pauerliftingovyh kroppsbyggere.

styrkeløft er forskjellig fra bodybuilding

Så hvorfor idrettsutøvere velger vektløfting i stedet for kroppsbygging? Og, for den saks skyld, hvorfor idrettsutøvere anser seg den ene eller den andre retningen? Tross alt, for å bli betraktet som en styrkeløfter eller bodybuilder, må du ha et visst nivå av ytelse.

I utgangspunktet alle styrkeløftere og kroppsbyggere starte med gjennomføringen av makt trenirovok.Eto makeløs berusende følelse når du ser en endring i sine egne øyne kroppen for en måned. Imidlertid merkbare endringer som skjer den første tiden, begynte å bli mindre og mindre. Og etter en tid, er de fleste idrettsutøvere møtt med genetikk og dens begrensninger når det gjelder dannelsen av muskler. Den etterfølges av to utganger: hardnakket prøver å gå videre, prøver å bryte gjennom veggen av de genetiske avanserte trenings spill på banen for å gå videre, eller å lede sin energi og lyst til å trene i en annen retning.

Som det skjer: på leting etter fremgang

Hvis du ikke lar forsøk på å fortsette å utvikle seg, må du utvide sine kunnskaper dypere studie av styrketrening og anatomiske funksjoner i kroppen, for å utarbeide sitt eget program som vil lede deg til ønsket proryvu.Tonny litteratur og populære bodybuilding magasiner er full av tips og råd stjernen i bodybuilding. Alle kan prøve ut alle de prinsipper Vader til heavy duty trening Mike Mentzer.

Dette etterfølges av en ny runde med utvikling av utøveren står overfor valget av styrkeløft eller bodybuilding, og den perioden av dette- dietetics og sportsernæring. Berike sine kunnskaper, begynner utøveren til å holde seg til dietten for et sett av muskelmasse, ved hjelp av økning og reduksjon i sykluser av næringsstoffer.

På dette stadiet, kan spare rundt for mistet håpet være en bodybuilder treningsmetode "hardgainer" - folk som ikke er genetisk disponert for kroppsbygging, slik at de har en relativt lav effektivitet i muskel rekruttering og vekst sily.Takie tunge, men sjeldent trening med en noen grunnleggende øvelser det er for utøvere med denne typen grunnlov ble opprettet i 1930 av Joseph Curtis Heise, en pioner innen styrketrening. Haise regnes som skaperen av "puste" knebøy med tunge vekter med mange repetisjoner for å oppnå rask fremgang i styrke og størrelse.

I stedet for å løfte vekter 5-6 ganger i uken, gjør 10-15 tilnærminger for hver kroppsdel ​​som, i den oppfatning av de fleste kroppsbyggere, regnes som den eneste måten å sette muskler i gym, kan du begynne å trene for å puste knebøy med program 20 repetisjoner Heise.

Idrettsutøvere som ikke har vært i stand til å gjøre fremskritt i bodybuilding, men har ennå ikke blitt styrkeløftere, takket være dette programmet legges til 9 kilo muskler i en måned eller to. Denne treningen er primitive, men ikke enkel. Det bygger ekte muskler og øker styrke. Program Senter - en tjue repetisjoner og bare en tilnærming.

Andre øvelser er uviktig, to eller tre tilnærminger i benkpress og markløft i skråningen som et typisk eksempel Programmer- maksimum. Du bør se opp for for mye ekstra trening, snarere enn deres mangel. Alt som mangler denne opplæringen i form av kompleksitet eller volum, vil det bli tilbakebetalt med renter når det gjelder intensitet.

Fremskynde prosessen med rekruttering av muskelmasse vil hjelpe sports ernæring - protein, kreatin, gainer, arginin, BCAA, aminosyrer. Disse kosttilskudd er spesielt utviklet for idrettsutøvere og fitness-aktive mennesker i alle fitness nivåer. Slike legemidler er helt trygt, men deres effektivitet har blitt bevist.