Ring Oss: +47 22 04 55 15
Hjem/ Blogger/ Anabole Steroider Kvinner/

Anabole Steroider Kvinner

Anabole Steroider Kvinner
Det virker som ukentlig vi høre om noen profesjonell utøver som sullies seg selv og sin sport gjennom misbruk av steroider. Den melodrama utfolder seg, karrierer og statistikk er brakt lave og asterisked, og alle bemoans annen falt konkurrent. Likevel er det millioner av tilfeller av steroider som oppstår daglig, med knapt et sekund tenkte: Millioner av kvinner som tar p-piller, ubekymret uvitende om at deres virkninger kan være subtilt siver inn og modulerende hjernens struktur og aktivitet.

Det er et stort eksperiment som oppløsning vil ikke være kjent for en stund, men en ny studie i journal Hjernen Forskning viser at effekten er sannsynlig å være dramatisk. Den fant at p-piller har strukturelle virkninger på områder av hjernen som styrer høyere-ordens kognitive aktiviteter, noe som tyder på at en kvinne på prevensjon piller kan bokstavelig talt ikke være seg selv-eller er seg selv, på steroider.

Den menneskelige hjerne er en bemerkelsesverdig struktur, ikke minst på grunn av sin tilsynelatende uendelig kapasitet for endring, tilpasning millisekund ved millisekund. Faktisk, en struktur med flere titalls milliarder nevroner, som hver har muligheten til å utdype og gren og blir mer komplekse, samtidig som du endrer sin aktivitet i prosessen, er selve definisjonen av endring. Denne såkalte neuroplasticity er et kjennetegn på nervesystemet. Det kan imidlertid være utvidet, styrket, ved kunstige midler, og hvis vi ikke er forsiktige, kan hjernen kan gå alle catawampus.

Steroid hormoner som utskilles ved endokrine organer som testikler og ovarier, flyt i overflod i hele blodet, nå dine mål organer og strukturer, og utøve en kraftig virkning på dem. Til vidd, hanen er kam, the buck 's gevir, lion' s mane, blod-engorged livmoren.

Hva av pattedyr er nervesystemet? Det viser seg at hjernen er en veritabel svamp for steroid hormoner. I den mannlige, androgen testosteron (eller en metabolitt) binder seg til hjernen reseptorer og sculpts at strukturen i aggresjon-fremme, sex-begjær, risikovurdering regulator med som vi alle kjenner. Av samme token, komparativ mangel av androgen hormoner i kvinner produserer snillere, mykere og mykere nevrale substrat som skiller seg fra den mannlige i kraft av sin svært ulike atferdsmessige repertoar.

Mens den subtile strukturelle virkninger av naturlig forekommende steroid hormoner og sex forskjeller i hjernen har blitt grundig studert, og få studier har undersøkt hvilken rolle av syntetiske hormoner på endringer i den menneskelige hjerne. Hva skjer så når den kvinnelige hjernen får en betydelig og kunstig dose av steroid hormon, enten progesteron, og ikke østrogen eller begge deler? Vi vet hva som skjer under midjen, svangerskap forhindret. Hva skjer over nakken, så dette steroide tsunami vasker over nevrale kystlinje?

Det ser ut til at hjernen, som følsomt organ stappfullt med tilbud av steroid-reseptorer, reagerer på sin hormonelle miljø med oppsiktsvekkende strukturelle endringer. Forsker Belinda Pletzer, av Paris-Lodron-Universitetet i Salzburg, og hennes kolleger brukte MR og voxel-basert morfologi å undersøke hjernen til menn, kvinner på p-piller, og en "naturlig sykling" kvinner ikke på p-piller.

Forskerne fant at menn har betydelig større områder av grå materie i hjernen regioner forbundet med læring og hukommelse, kjent som parahippocampal gyrus og hippocampus, samt et område forbundet med emosjonell regulering, amygdala. Disse dataene er i samsvar med sine mange studier som gir bevis for kjønnsforskjeller i hjerne og atferd.

Videre, naturlig sykling kvinner viste en økning i grå materie volum i høyre fusiform/parahippocampal gyrus når sirkulerende nivåer av østrogen og progesteron var lave versus fase når nivåer av disse hormonene var både høyt.

Ikke at det er en økt grå materie oversette til forbedret ytelse? Det er ikke klart. Forskning på hormonelle reguleringen av erkjennelse er svært komplisert. Som Pletzer nevner, menneskelige fMRI studier har avdekket at disse områdene er forbundet med simultan navigasjon evner. Andre studier viser at hippocampal–avhengige romlig hukommelse er forbedret med høyere nivå av østrogen. Under visse forhold, men østrogen har ingen effekt, eller kan du selv påvirke ytelsen i rotter.

I tillegg, i Pletzer s studie, kvinner som bruker hormonelle prevensjonsmidler viste større grå materie volumer i prefrontal cortex, pre - og postcentral gyri, parahippocampal og fusiform gyri og timelige regioner, sammenlignet med naturlig sykling kvinner. Hjernen fungerer som en nevrale bikube; riktig koordinert funksjon av grupper av oppdrag nevroner er viktig å kunne utføre en rekke mentale oppgaver-selv sensorisk prosessering og motorisk koordinasjon behov for noe så enkelt som å plukke opp en kopp varm kaffe uten skålding seg selv. Igjen, vi vet ikke om dette økt grå materie oversettes til bedre eller dårligere ytelse, men det er lite sannsynlig godt om behandling av en kvinnes hjerne som en svampaktig trekkspill.

Videre, selv om det Pletzer data er tankevekkende, det er andre metodiske og interpretational problemer verdt å vurdere. For eksempel, forfatterne ikke undersøke nivåer av sirkulerende hormoner i mannlige og kvinnelige studiedeltakere (f.eks., testosteron eller østrogen, henholdsvis). Slike data ville ha vært nyttig i å bestemme tidspunktet for nevrale strukturelle effekter.

Videre, hvilke typer hormonell prevensjon ble ikke undersøkt, lumping dem alle inn i en vag "hormonell prevensjon" - gruppen. Det er en høy grad av variasjon og differensial-prosenter i nivåene av østrogen og progesterones i p-piller.

Pletzer team, til tross for som viser signifikant neuroanatomical endringer, ikke utføre atferdsmessige og kognitive tester av sine undersåtter som kunne ha bidratt til å forklare betydningen eller funksjonelle konsekvensene av endringene. Sammenligning av andre publiserte arbeid med Pletzer studien gir oss mulighet til å gjøre slutninger, men de er, i beste fall, spekulative gitt unike detaljer for dagens forskning. Det er ganske store forskjeller i strukturen av hjernen som er knyttet til sykliske svingninger i naturlige hormoner, og som ser ut til å være på grunn av unaturlig konsentrasjoner av syntetiske hormoner. Men siden forfatterne gjorde ingen kognitiv testing av sine undersåtter, vi kan bare spekulere i om de atferdsmessige virkninger.

Sist, prevensjon piller også holde hormoner lav. Så, det er to samtidige hendelser rykke på data, en narre: de hormonelle effektene av piller selv, og senking av normal hormoner, som begge kunne bringe om den strukturelle effekter. Så selv den faktiske hormonelle grunnlag underliggende rapportert strukturelle forskjeller, er fortsatt uklart.

Likevel, totalt sett Pletzer data ikke avsløre noen oppsiktsvekkende effekter av oral prevensjon hormoner. Det er naturlige hormonelle svingninger som er en konsekvens av menstrual syklus svingninger, og som har økologiske effekter av sine egne, men disse har vært en del av de kvinnelige pattedyr' liv i uminnelige tider. Nå, vi er superimposing på dette følsomme substrat et steroid hormon cocktail med potensial for merking av hjernen på en dramatisk måte.

Muligheten for at en akseptert form av kjemiske prevensjon har muligheten til å endre den fysiske strukturen av den menneskelige hjerne er en grunn til bekymring, selv om endringene synes godartet -- for øyeblikket. I alle tilfelle, kvinner trenger å ha alle av medisinsk og nå, nevrobiologiske, opplysninger de kan bruke til å informere sine personlige prevensjonsmiddel beslutninger. Som resten av livet, og som steroid valg gjort av de ballplayers, det er kostnader og fordeler. Fordelene er godt etablert; koster, men er fortsatt kommer til lys.